De beste apps voor iPhone VR

lekker zwemmen in iphone vr

Je hebt een VR-headset gemaakt, gekocht of geleend om je iPhone in te stoppen. Wat je budget ook is geweest om aan de slag te kunnen, je hebt ook nog leuke apps nodig. Er zijn tal van 360 video apps, ervaringen en VR games om uit te proberen.

Het is niet helemaal de virtuele realiteitservaring die je zou krijgen met een PlayStation VR, Oculus Rift of HTC Vive, maar dit zijn toch zeker wat sfeervolle apps bij die een aardig eind in de richting komen. En hoe meer we hier over Apple’s AR-bril spreken die goed dienst doet als VR headset voor iphone 6 plus, hoe minder waarschijnlijk een dedicated iVR-headset lijkt.

Hier is onze keuze uit de VR apps om als eerste te downloaden. We blijven de lijst bijwerken met onze eigen vondsten, evenals tips van de reacties.

VR Street Jump

street jump voor iphone

Een totale timewaster maar iPhone VR mag er daar ook best wel eentje van hebben. Dit is een leuke, Frogger-stijl mobiele versie van Crossy Road die beschikbaar is voor de iPhone. Het enige wat je hoeft te doen is niet te worden geraakt door de rijstroken van auto’s en vrachtwagens, waardoor het meer opwindend is door het feit dat het in VR zit. Frogger on steroids!

 

Terwijl de tech wereld zich vestigt op één VR social network – waarschijnlijk wordt het dan die van Facebook, kun jij ook rustig de tijd nemen om je opties te verkennen, zoals de gratis, cross platform vTime. In principe kun je avatars maken en chatten in een heleboel 3D, 360 omgevingen. Je vrienden die geen headset bezitten kunnen via de Magic Window-functie ook op hun telefoons meedoen.

virtual reality met vtime

Veel van de VR-spellen die je ziet voor iPhone en Cardboard zijn arcade space shooters, maar het is leuk om er eens een beetje mee te wisselen. Probeer de verborgen tempel, een mooi uitziend puzzelspel in mythische tempels. Het is niet echt ground breaking, maar het is onderhoudend en goed genoeg om een ​​tijdje entertainment te kunnen bieden.

hidden temple adventure neemt je mee op avontuur

De Jaunt app heeft een hele hoop 360 video’s voor je om te bekijken. Of het nu gaat om korte documentaires, tie-ins met films en tv-shows of ‘VR-toerisme’, zoals verschillende locaties zoals Machu Picchu, vindt je in deze app. Een hele leuke app om ook eens te downloaden.

dit is jaunt vr gaming

Je heeft de nieuwste YouTube voor iOS-app nodig om hiervan te profiteren (als je geen geluk hebt, installeer je de app opnieuw). Typ vervolgens # 360video in YouTube, zoek het VR-pictogram en de band op een kijker om 2D online vids via je hoofdtelefoon te zien. Dit is leuk om te kijken nu 360 graden camera rigs beschikbaar zijn voor ontluikende internetsterren op YouTube Space Studios over de hele wereld. Er komt steeds meer content voor beschikbaar.

 

Een goedkope en leuke arcade space shooter met drie ruimtewerelden om in te vechten. Je kunt schieten met blikbesturingselementen of een gekoppeld accessoire, en als je genoeg speelt, kun je schepen en wapens upgraden.

fractal combat x is er nu ook

Als je bekend bent met het Discovery-kanaal en je ervan houdt, dan moet je het ook leuk vinden om te horen dat er ook een VR-app voor de iPhone is (samen met andere headsets inclusief Oculus Rift). Net als andere videobestanden krijg je korte films en documentaires, Mythbusters, Wildlife en meer.

virtual discovery

Spirit Runner

Een intense kleine eindeloze neon runner game. In Spirit Runner moet je sprinten over de gaten tussen de daken, power-ups verzamelen om sneller en sneller te gaan. Je kunt overstappen tussen de normale spelmodus en VR, en het beste van alles, het is gratis.

spirit runner is een ren game

Deze selectie van 360 graden video’s en ervaringen is allemaal heel interessant. Het wordt vrij vaak bijgewerkt en alle live action films binnen (voorheen bekend als VRSE) produceren zijn van absolute kwaliteit die je op mobiele VR vindt. We spreken films gemaakt voor de VN over Syrië, Bjork’s Stonemilker VR muziekvideo, immersieve journalistiek van Vice News en meer.

 

Horror games

zombie shooter, altijd goed

Verder zijn er nog een aantal horror games zoals deze zombie shooter, altijd leuk. Maar ook de freaky en scary game Sisters hier beneden:

sisters is freaky en scary

Ook de game Within ziet er lekker creepy uit en is een game die je moet hebben nadat je je virtual reality bril hebt gekocht, bijvoorbeeld via vr-bril-bestellen.nl.

within ziet er heel bizar en freaky uit

vr horror games

Ontdek en relax games

Verder zijn er nog een aantal ontdek en relax games zoals VR Cell hieronder

incell vr neemt je mee in de dieptes

En relaxen in virtual space:

lekker relaxen in virtual space

Puzzel games voor iPhone VR

Eén puzzelgame hadden we al genoemd maar die staat prima in het rijtje tussen deze twee: NYT en Noir