De beste laptop voor VR

Virtual reality-headsets zoals de Oculus Rift en de HTC Vive beloven ongelooflijk meeslepende ervaringen, waaronder 360-graden games, apps en video’s. Maar voordat u een virtuele wandeling kunt maken, heeft u een laptop nodig met de juiste specificaties, zoals Nvidia’s 10-serie GPU’s of de nieuwe Max-Q GPU’s van het bedrijf, waardoor zelfs de kleinste laptops een virtual reality-krachtpatser worden.

Hier zijn de minimale specificaties die je nodig hebt om virtual reality te ervaren:

1. Intel Core i5-6300HQ-processor
2. Nvidia GeForce GTX 980, 1060, 1070 of 1080 GPU
3. 8 GB RAM
4. Twee USB 3.0-poorten
5. HDMI 1.4
6. 1920 x 1080 scherm
7. Windows 8 of 10

Laptop VR voor de toekomst

Voor nu zitten VR-gebruikers vast aan hun laptops dankzij de ontelbare kabels die de headsets nodig hebben om te functioneren. DisplayLink is echter begonnen met het tonen van DisplayLink XR, de oplossing voor draadloze modules, waarmee u rond kunt lopen in uw virtuele ruimte zonder een hoop draden die u aan een dure desktop of laptop vastbinden.

Bevestigd aan de achterkant van een VR-headset kan de netwerkweergavetechnologie van het bedrijf een paar 4K-monitoren ondersteunen met een framesnelheid van 120 fps via Wi-Fi van WiGig (draadloze Gigabit).

Microsoft heeft ook zijn eerste stappen gezet in de VR-arena met zijn nieuwe MR-headsets zoals de Acer Mixed Reality AH101 Headset. Samen met de grote laptopfabrikanten (Acer, Dell, HP en Lenovo) zullen deze headsets beschikbaar zijn in twee categorie├źn. De instap-headsets beginnen bij 299 euro en hebben de mogelijkheid om te werken met ge├»ntegreerde graphics, terwijl de ultra-versie van de apparaten 499 euro kosten en met discrete grafische afbeeldingen werkt.

Dit is de beste VR-ready laptop op de markt op basis van grootte en prijs.

Het kleinste lid van de Alienware-armada is terug en beter dan ooit met een slank, nieuw profiel en een Nvidia 10-serie GPU, waarmee het een van de kleinste VR-ready-laptops in de industrie is. Als dat nog niet genoeg was, kreeg het achtergrondverlichting- en audiosysteem van de Alienware 13 een revisie met behoud van het o zo boeiende optionele OLED-scherm.

Kort gezegd, als je een draagbare, krachtige, voor VR geschikte game-rig wilt, is dit de laptop voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *